Skip to content
Politică

Ministrul Justiției, despre siguranța națională: Susținem un proiect care să respecte exigențele CCR

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a declarat că susține un proiect de act normativ în domeniul siguranței naționale care să poată oferi instituțiilor statului instrumentele de care au nevoie să fie eficiente cu respectarea standardelor internaționale privind drepturile omului.

„Susținem nevoia unui act normativ care să poată să ofere instituțiilor statului instrumentele de care au nevoie să fie eficiente cu respectarea tuturor standardelor internaționale în materia respectării drepturilor omului. Am lucrat la proiecte de acte normative și vom lucra în continuare cu experții ministerului tocmai pentru a găsi acest just echilibru„, a spus Cazanciuc, la ieșirea din sediul Consiliului Superior al Magistraturii, notează Mediafax.ro.

El a explicat că Ministerul Ju a participat în mai multe grupuri de lucru pentru a găsi o formă a unui act normativ care să respecte exigențele transmise de Curtea Constituțională și normele internaționale cu privire la respectarea drepturilor fundamentale.

„Pentru tot ceea ce înseamnă o intervenție în viața de zi cu zi e cu siguranță nevoie de un mandat de la un judecător. Pentru a accesa, spre exemplu, date istorice, la care ANAF-ul are cu siguranță acces, nu cred că e nevoie de o procedură specială pentru un magistrat. Cine poate mai mult, cu siguranță poate și mai puțin”, a mai spus Robert Cazanciuc, referitor la accesarea listing-urilor telefonice din trecut.

Sursa foto: pressalert.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *