Skip to content
Societate

Ministrul Justiţiei: E normal ca fetiţa să rămână în România până se lămuresc toate aspectele

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a declarat, luni, referitor la cazul fetiţei din Mehedinţi preluată de la asistentul maternal care a crescut-o, că regretă că a asistat la aşa ceva, făcând referire la imaginile în care copila este târâtă de către procurorul de caz. Birchall spune că, până nu se lămuresc toate aspectele cazului, este normal ca minora să rămână în ţară.

Eu regret şi mi-am şi cerut scuze pentru că am asistat la aşa ceva. Nu este permis, nu voi tolera niciodată un asemenea abuz. Am vorbit atunci cu procurorul general interimar care înţeleg ca şi a confirmat acum că oficial încă de vineri s-a înregistrat un dosar penal in rem, este o anchetă în curs şi permiteţi-mi să nu pot să comenteze rezultatele până nu avem rezultatele. Dar, din punctul meu de vedere, asemenea gesturi, asemenea situaţii nu mi-aş dori să mai văd niciodată în România”, a spus, luni, Ana Birchall.

Aceasta a făcut referire la modul cum a decurs preluarea copilului de la asistentul maternal care a crescut-o.

Am văzut cu toţii anumite gesturi şi imagini, permiteţi-mi vă rog din suflet să nu comentez până când nu o să avem un rezultat al anchetei oficiale. Ancheta, din ce ştiu eu, cuprinde toate aspectele şi pe noi ne interesează ca Sorina să fie bine, este singurul lucru care mă preocupă în acest moment, alături de a se lua toate măsurile legale astfel încât în România să numai asistăm la asemenea situaţii. Şi eu chiar am vorbit cu procurorul general interimar, o să îmi permit să vorbesc şi cu colegii din secţia specială poate vorbesc în teritoriu ca asemenea gesturi să nu mai aibă loc”, a mai spus Birchall, conform News.ro.

Aceasta a afirmat că a făcut ”tot ce se putea omeneşte”.

Eu regret că lucrul ăsta a dus la această situaţie care sincer nu am cuvinte să o descriu. E ceva pe care nu îmi doresc să asist vreodată. (…) Eu nu mă antepronunţ, dar cred că este absolut normal ca până când nu sunt lămurite toate aspectele legate de legalitatea aceste proceduri mie mi se pare normal ca fetiţa să rămână în România. Dar repet permiteţi-mi să spun strict sub aspect personal, nu mă antrepronunţ faţă de o anchetă în curs”, a mai spus ministrul Justiţiei.

Fetiţa de opt ani a fost luată de autorităţi din locuinţa asistentului maternal din Mehedinţi, după ce a fost adoptată de o familie de români din SUA. Momentul a fost filmat de apropiaţii familiei, iar imaginile au fost postate pe Facebook. În filmare se vede cum copilul, disperat, plânge, se prinde de hainele femeii şi strigă ”mami, nu vreau să plec”, în timp ce procurorul trage de ea şi încearcă să o ducă la maşină, pentur a fi preluată de părinţii adoptivi.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *