Ministrul Justiției, Tudorel Toader, miercuri dimineață, vine cu noi precizări. Astfel, acesta a subiliniat că în cursul acestei zile se va stabili exact când se va desfăşura interviul cu candidații pentru funcția de procuror-șef al DNA. El a spus că toate dosarele au fost verificate de Direcţia de Resurse Umane şi sunt complete, astfel că nu mai poate elimina acum din competiţie un candidat.
Ministrul Justiţiei declara marţi că este foarte posibil şi ca niciunul dintre cei patru candidaţi să nu se califice şi atunci să fie reluată procedura de selecţie.
”Vedem cum se vor prezenta la interviu, vedem programele manageriale şi atunci vom stabili dacă avem vreun candidat pe care să îl propunem Consiliului Superior al Magistraturii şi preşedintelui. Este foarte posibil ca unul din cei patru să fie desemnat candidat, precum este şi foarte posibil ca niciunul să nu fie desemnat şi atunci vom relua procedura – iar anunţ, iar candidaturi, iar interviu”, a declarat ministrul Justiţiei.
DOCUMENT Buna guvernare a USR în administrația locală. Cum fac risipă useriștii de banii de la bugetul de stat
Legea bugetului de stat pe 2021, aprobată de plenul reunit în forma iniţiată de Guvern
Clasarea Dosarului 10 august l-a înfuriat pe Rareș Bogdan: E o rușine infinită pentru sistemul judiciar din România!
PMP se pregătește pentru Congres: Favoritul nr. 1 la funcția de președinte vrea curățenie în partid – nicio colaborare cu PSD
VIDEO. Florin Cîţu, după adoptarea Legii bugetului: Este un buget bun, echilibrat, care forţează reforma
El a afirmat, de asemenea, că nu este obligatoriu ca viitorul şef al DNA să provină din instituţie: „Să nu uitaţi un lucru – există această opinie, care pare majoritară, în sensul că viitorul şef al DNA trebuie să provină din structura internă, dar nu trebuie să uităm că în trecut şeful DNA nu a provenit din interiorul structurii, aşa cum şeful DIICOT nu este din interiorul structurii. Sunt procurori, au experienţă şi se descurcă”.
Legat de responsabilităţile procurorului şef al DNA, Tudorel Toader a spus că acesta trebuie să sporească încrederea oamenilor în actul de justiţie şi să nu mai existe oameni nevinovaţi care să fie arestaţi.