Skip to content
Politică

Ministrul Justiției, precizări de ULTIMĂ ORĂ privind alegerea unui nou șef la DNA

bunadimineataiasi.ro
" "

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, miercuri dimineață, vine cu noi precizări. Astfel, acesta a subiliniat că în cursul acestei zile se va stabili exact când se va desfăşura interviul cu candidații pentru funcția de procuror-șef al DNA. El a spus că toate dosarele au fost verificate de Direcţia de Resurse Umane şi sunt complete, astfel că nu mai poate elimina acum din competiţie un candidat.

„Direcţia de Resurse Umane a ministerului a verificat fiecare dosar, sunt complete şi, prin urmare, nu mai pot elimina acum un dosar din competiţie. Pe ce motiv, că am apreciat eu altfel proiectul managerial? Nu se poate aşa ceva. Am planificat iniţial trei zile pentru susţinerea interviului, neştiind câţi candidaţi vom avea. Vom decide astăzi în comisie”, a afirmat Tudorel Toader, la sediul Ministerului Justiţiei, potrivit News.ro
El spunea cu o zi în urmă că interviurile candidaţilor pentru şefia DNA se vor desfăşura începând de joi, de la ora 9.00, iar vineri se va ajunge la o concluzie. Potrivit anunţului postat iniţial pe site-ul Ministerului Justiţiei, perioada pentru sus’inerea interviurilor de către candidaţi este 25 – 27 iulie.

Ministrul Justiţiei declara marţi că este foarte posibil şi ca niciunul dintre cei patru candidaţi să nu se califice şi atunci să fie reluată procedura de selecţie.

" "
" "

”Vedem cum se vor prezenta la interviu, vedem programele manageriale şi atunci vom stabili dacă avem vreun candidat pe care să îl propunem Consiliului Superior al Magistraturii şi preşedintelui. Este foarte posibil ca unul din cei patru să fie desemnat candidat, precum este şi foarte posibil ca niciunul să nu fie desemnat şi atunci vom relua procedura – iar anunţ, iar candidaturi, iar interviu”, a declarat ministrul Justiţiei.

El a afirmat, de asemenea, că nu este obligatoriu ca viitorul şef al DNA să provină din instituţie: „Să nu uitaţi un lucru – există această opinie, care pare majoritară, în sensul că viitorul şef al DNA trebuie să provină din structura internă, dar nu trebuie să uităm că în trecut şeful DNA nu a provenit din interiorul structurii, aşa cum şeful DIICOT nu este din interiorul structurii. Sunt procurori, au experienţă şi se descurcă”.

Legat de responsabilităţile procurorului şef al DNA, Tudorel Toader a spus că acesta trebuie să sporească încrederea oamenilor în actul de justiţie şi să nu mai existe oameni nevinovaţi care să fie arestaţi.

„Viitorul procuror-şef al DNA trebuie să îmbunătăţească activitatea DNA, să crească încrederea în actul de justiţie, să nu mai avem nevinovaţi arestaţi, trimişi în judecată, să nu mai avem vinovaţi care să nu fie trimişi în judecată. Ceea ce spuneam eu în raportul de 20 de puncte (de evaluare a activităţii fostului procuror-şef al DNA) nu s-a întâmplat sub fosta conducere a DNA”, a adăugat Tudorel Toader.
Cei patru candidați la șefia DNA sunt Florentina Mirică, Cristian Lazăr, Marius Iacob şi Elena Grecu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *