Skip to content
Justitie

Ministrul Justiției, pus la zid de o judecătoare CSM: A procedat total atipic, fără să ne consulte

Inquam Photos / Octav Ganea

Judecătoarea Simona Marcu, fost preşedinte al CSM, îl acuză pe ministrul Justiţiei, Stelian Ion, că manipulează ambasadele pentru a dezinforma opinia publică pe tema desfiinţării SIIJ. Judecătoarea afirmă că ministrul le-a ascuns ambasadorilor faptul că majoritatea judecătorilor din ţară s-au exprimat împotriva desfiinţării Secţiei.

„Ambasadelor trebuie să li se transmită informaţii corecte. Domnul ministru a demarat o consultare cu instanţele. A procedat total atipic. Fără să ne consulte, a decis că va consulta dânsul direct instanţele. Rezultatele nu îi convin. Dânsul miza pe ce i se tot picură la ureche de o anumită zonă pe care o cultivă, că magistraţii vor fi foarte încântaţi. Nu e aşa. Începând cu ÎCCJ şi continuând cu marile curţi de apel, dar nu numai, din informaţiile pe care le am, majoritatea covârştitoare a judecătorilor din România nu sunt de acord cu aceste proiecte.

Eu refuz să cred că oficialii străini, dacă ar fi fost informaţi cu privire la acest feed-back al juecătorilor, ar fi susţinut aceste proiecte. Întotdeauna s-a susţinut că ceea ce contează este opinia magistraturii. Aceste întâlniri au tocmai rolul de a dezinforma opinia publică. Procedând în maniera în care a făcut-o, se încearcă influenţarea opiniei publice ca şi cum aceste proiecte sunt minunate, partenerii le susţin, dar avem o problemă cu unii judecători, cum îi împarte domnul ministru în judecători oneşti care susţin proiectele şi alţi judecători care nu sunt oneşti. Aceste întâlniri nu au făcut altceva decât să adâncească falia care există in societate. Nu au avut niciun fel de finalitate. Au fost 100% politiacianiste şi de imagine. Au fost făcute într-un moment în care domnul ministru are oglinda rezultatelor consultărilor. Acest rezultat este dezastruos pentru domnul ministru”, a afirmat Simona Marcu în şedinţa Secţiei pentru judecători a CSM de joi, 25 februarie.

1 comentariu la “Ministrul Justiției, pus la zid de o judecătoare CSM: A procedat total atipic, fără să ne consulte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *