Skip to content
Politică

Ministrul Justiției reacționează față de negocierea Hrebenciuc- Șova privind adoptarea legii amnistiei

Ministrul de Justiție, Robert Cazanciuc, a reacționat vineri față de vehicularea numelui său în discuțiile pe care Viorel Hrebenciuc le purta cu Dan Șova cu privire la adoptarea legii amnistiei și grațieri, la schimb cu susținerea pentru șefia PSD.

Procurorii sustin ca Sova a acceptat promisiunea lui Hrebenciuc ca il va ajuta sa ajunga seful PSD. Pentru asta, insa, el trebuia sa il determina pe ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, sa initieze un proiect de lege care ar fi abrogat un articol pe baza caruia putea sa fie condamnat Hrebenciuc.

Robert Cazanciuc, ministrul Justiției, a precizat că nu este membru de partid și că nu a fost contact de liderul PSD, Viorel Hrebenciuc în vederea adoptării unei legi a aminstiei și grațierii.

”Eu nu sunt membru de partid, sunt doar invitat la anumite ședințe. Apelul meu către întreaga clasă politică a fost de respectare a justiției.

Domnul Hrebenciuc nu m-a contactat. Dacă ne cantonăm în cazuri particulare, nu vom găsi soluții.

Independența este din păcate o temă de campanie”, a precizat ministrul Justiției.

Lidia Stanciu, șefa ICCJ, a precizat că justiția nu funcționează după campanii.

Aceasta a făcut câteva precizări privind dosarul referendumului din 2012 și la  audierile celor peste 140 de persoane în  acest dosar.

„Justiția își face treaba. Nu judecăm în raport de ceea ce se discută în timpul campaniei. Judecătorii judecă dosarele respectând etapele, probele”, a declarat președinta ÎCCJ Livia Stanciu.

Livia Stanciu a mai adăugat că cei 140 de martori audiați vor fi duși acasă cu autocarele până la o oră decentă.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *