Skip to content
Politică

Ministrul Justiției spulberă misterul numirii noului procuror al DNA: „Să numesc la DNA pe vechiul șef…”

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna a fost prezentă, vineri seară, în platoul postului B1 TV, în cadrul Jurnalul de știri.

 

Raluca Prună a luat în discuție situația de la postul de televiziune Antena 3, solicitarea făcuta de ANAF  în cazul recuperarii prejudiciului din dosarul ICA, dar și si acuzatiile aduse magistratilor și modul în care acestia se pot proteja de astfel de atacuri.

Totodată, ministrul Justiției a vorbit despre numirea noului Procuror General și a dezvăluit că nu vede niciun impediment ca mandatul procurorului șef al DNA Laura Codruta Kovesi să fie prelungit.

 

Raluca Prună a avut cuvinte de laudă pentru munca actualei șefe a DNA și a exprimat că  este extrem de posibil ca noul procuror al Direcției Naționale Anticoruptie, care va fi numit în mai, să fie tot Kovesi: „Functia devine vacanta la mijlocul lunii mai. Legea prevede si posibilitatea reinvestirii persoanei. Daca legea permite acest lucru e logic ca cineva care a avut rezultate care sunt cuantificabile, statistice, care reies din bilantul institutiilor care se face anual, in aceste situatii trebuie sa nu fim ipocriti sa ne jucam de a procedura. Astept bilantul DNA. Tate datele de pana acum ma fac sa cred ca este simplu: sa aplic legea si sa numesc la DNA pe vechiul sef. Meritele DNA sub conducerea Laurei Codruta Kovesi nu sunt detinute nu numai la nivelul intern al societatii noastre, ci si in rapoartele de progres. Ele sunt un reper in functionarea institutionala in materie de sistem judiciar in Romania.”, a mai declarat ministrul Justitiei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *