Ministrul Justiției: Vouchere pentru victimele infracțiunilor grave, în limita a 5 salarii de bază minime brute

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook/ Alina Gorghiu

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu afirmă că victimele infracţiunilor vor putea beneficia, într-un timp optim, de un voucher care să le acopere cheltuielile imediate de cazare, mâncare, uz personal, medicamente şi transport, în limita unei sume echivalente cu 5 salarii de bază minime brute

”Nimic nu poate compensa drama victimelor violenţei, a infracţiunilor sexuale, a traficului de persoane. Dar cel mai greu este când, fără mijloace, lipsită de alternative, victima nu se poate pune la adăpost de agresor. Şi se întâmplă des asta! De aceea, în sprijinul lor, venim cu o procedură nouă de protecţie. Victimele infracţiunilor vor putea beneficia, într-un timp optim, de un voucher care să le acopere cheltuielile imediate de cazare, mâncare, uz personal, medicamente şi transport, în limita unei sume echivalente cu 5 salarii de bază minime brute. Sumă care se va suporta din bugetul Ministerului Justiţiei”, scrie Alina Gorghiu pe Facebook.

Ministrul precizează că pot beneficia de voucher victimele asupra cărora a fost săvârşită o tentativă la infracţiunile de omor şi omor calificat, o infracţiune de vătămare corporală, o infracţiune intenţionată care a avut ca urmare vătămarea corporală a victimei, o infracţiune de viol, act sexual cu un minor şi agresiune sexuală, o infracţiune de terorism, orice altă infracţiune intenţionată comisă cu violenţă.

”Ce înseamnă timp optim? Un termen de cel mult 72 de ore de la data soluţionării de către instanţă a cererii depusă de victimă la Tribunalul din raza teritorială a domiciliului său”, afirmă Gorghiu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: