Skip to content
Societate

Ministrul Marcel Boloş, despre când se va atinge pragul de 9,4% din PIB pentru pensii, inclus în PNRR: Discutăm de ordinul câtorva ani, sub cinci ani

Inquam Photos / George Călin

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat luni la Profit News TV, despre când se va atinge pragul de 9,4% din PIB pentru pensii, inclus în PNRR, că discutăm de ordinul câtorva ani, sub cinci ani.

Ministrul a arătat că se bazează pe rata inflaţiei şi pe prognozele avute pe PIB, de către Comisia de prognoză, care arată că ”efectul de blocaj, sau trecerea peste limita de procentul de 9,4% are loc într-o perioadă imediată de timp”.

”E vorba de ordinul a câtorva ani, dar nu vreau să spun acest an pe care îl ştiu, pentru că s-ar putea să creeze discuţii inutile în spaţiul public. Pot să vă garantez că 50 de ani, a menţine acest plafon de 9,4% ca procent din PIB în condiţiile în care prognozele arată într-un fel de la an la an (..) luând în calcul aceste prognoze ale instituţiilor şi bazându-se pe rata inflaţiei, ar trebui să majorăm aceste drepturi ale pensionarilor ca să nu plătească costul crizei şi să menţină puterea de cumpărare, discutăm de ordinul câtorva ani, sub cinci ani”, a spus ministrul Boloş.

El a precizat că, ”dacă nu modificăm acest procent, ne trezim în situaţia în care nu putem să facem aceste majorări, pentru că, dacă le facem, banii pe care i-am primit în PNRR trebuie să îi dăm înapoi”.

Marcel Boloş a precizat că, mai mult, jaloanele au caracter de ireversibilitate, dacă l-ai ratat, perspectiva de a ţi se cere banii înapoi există.

”Mi-e greu cum a fost stabilit acest orizont de 50 de ani”,  mai comentat Boloş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *