Ministrul Mediului a semnat Memorandumul pentru Centura Verde Bucureşti-Ilfov

Sursa foto: ziaruldebacau.ro

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor Mircea Fechet şi Alex Găvan, fondatorul Platformei Civice Împreună pentru Centura Verde au semnat joi Memorandumul pentru Aer Curat, Sănătate şi Viitor, document ce presupune şi adoptarea legii pentru protejarea pădurilor din Ilfov, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi a capitalei.

Sursa Foto: X

„Nu ai cum să nu susţii o astfel de iniţiativă, deoarece pădurile din jurul marilor oraşe reprezintă un factor de echilibru în societate. În condiţiile în care efectele schimbărilor climatice se fac din ce în ce mai simţite, mai multă pădure înseamnă mai puţină poluare, dar şi un loc pentru recreere absolut necesar pentru cea mai mare aglomerare urbană din România.

Aşadar, rolul social al pădurilor din jurul marilor oraşe este cel care trebuie să primeze şi este datoria noastră să ne asigurăm că acest lucru se şi întâmplă cu adevărat. De aceea, îi felicit pe toţi cei care au pus umărul la realizarea acestui proiect fără culoare politică şi din care întreaga comunitate are de câştigat”, a declarat Mircea Fechet, Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Alex Găvan, fondator Platforma Civică Împreună pentru Centura Verde, consideră esenţială ocrotirea pădurilor periurbane.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: