Skip to content
Societate

Ministrul Mediului: Am luat decizia de a pune sub protecţie două specii emblematice pentru România, ciocârlia şi capra neagră

Inquam Photos / George Calin

Ministrul Mediului, Costel Alexe, afirmă că a decis punerea sub protecţie a „două specii emblematice pentru România, ciocârlia şi capra neagră”, meţionând că va trimite Guvernului punctul de vedere al ministerului în această privinţă.

Am luat decizia de a pune sub protecţie două specii emblematice pentru România, ciocârlia şi capra neagră„, a afirmat, joi, într-o postare pe Facebook, Costel Alexe.

Potrivit acestuia, ciocârlia este o specie simbol naţional şi vânarea acesteia nu reprezintă o activitate tradiţională, nu este o practică cinegetică autohtonă. Mai mult, ea se regăseşte pe lista UNICEF a speciilor ameninţate cu dispariţia.

Capra neagră, deşi este o specie emblematică pentru Carpaţi şi România, care a avut până în 2007 statutul de monument al naturii, odată cu intrarea în Uniunea Europeană a fost scoasă de sub protecţie, a adăugat ministrul Mediului, scrie News.ro.

În acest sens, vom transmite Guvernului României punctul de vedere al ministerului privind punerea sub protecţie a acestor două specii, pe care le consider şi emblematice şi, evident, foarte importante pentru ţara noastră„, a afirmat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *