În cadrul unei discuții purtate miercuri cu președintele PNL Sector 3, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, și-a arătat susținerea pentru demersul filialei în vederea recuperării celor 11 hectare retrocedate din Parcul IOR.
„În condițiile în care suprafața medie de spațiu verde pe cap de locuitor din București este sub recomandarea Uniunii Europene, de 26 de metri pătrați pentru fiecare cetățean, și mult mai mică decât recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății, de 50 de metri pătrați, este clar că soluția este crearea sau măcar conservarea spațiilor verzi, nicidecum eliminarea lor. Ca ministru al Mediului, susțin protejarea spațiului verde, mai ales când este vorba despre un parc situat în inima Capitalei, un oraș și așa sufocat de trafic și poluare”, a explicat Mircea Fechet.
Discuția a avut loc în contextul în care PNL Sector 3 desfășoară o campanie pentru recuperarea celor 11 hectare de teren retrocedate din Parcul IOR. „Ca medic, știu că poluarea înseamnă că avem un risc foarte mare de a dezvolta multiple patologii pulmonare. Și există deja date științifice oficiale care spun că, în București, poluarea provoacă decese premature. Incendiul produs recent în IOR, culmea, fix pe cele 11 hectare despre care vorbim, ar trebui să fie semnalul pentru cei care până acum au ales să ignore problema. Noi ne vom lupta până la capăt, până când aceste 11 hectare vor redeveni spațiu verde”, atrage atenția președintele PNL Sector 3, Andrei Baciu.
Campanie de strângere de semnături
Luna trecută, PNL Sector 3 a reușit să promoveze o hotărâre de Consiliu Local prin care solicită oficial Consiliului General al Capitalei, Primăriei Capitalei, să demareze procedurile de expropriere pentru recuperarea celor 11 hectare de parc retrocedate. În același timp, PNL Sector 3 desfășoară o campanie de strângere de semnături pe această temă.
Uniunea Europeană recomandă un minimum de 26 de metri pătrați, în timp ce Organizația Mondială a Sănătății un nivel de 50 de metri pătrați/cap locuitor. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), un bucureștean pierde în medie aproape 2 ani de viață din cauză că limitele de poluare stabilite de OMS nu sunt respectate.
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News