Skip to content
Politică

Ministrul Mediului avertizează: „Nu va exista clemență în cazul celor care încalcă legea și vom sesiza Parchetul General”

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Grațiela Gavrilescu, a declarat, vineri, la Suceava, că s-a autosesizat în cazul suspiciunilor semnalate în presă, dar și de reprezentanți ai societății civile, referitor la societatea austriacă Holzindustrie Schweighofer, iar în cazul constatării de ilegalități va sesiza Parchetul General, notează Agerpres.

„Este normal să ne autosesizăm ori de câte ori sunt semnalate suspiciuni. Așa vom face ori de câte ori va fi cazul. Vrem să aflăm dacă suspiciunile se confirmă. Vom verifica societatea austriacă, dar și societățile care furnizează masă lemnoasă. Nu va exista clemență pentru cei care încalcă legea. Dacă vom constata ilegalități, vă spun clar, vom anunța și vom înștiința, în urma raportului executat, Parchetul General, primul procuror și toate instituțiile abilitate ale statului”, a spus Gavrilescu.

Totodată, ministrul a spus că, în această perioadă, a fost demarat și un amplu control, prin comisarii Gărzii de Mediu, la toate societățile ce prelucrează masă lemnoasă pentru producția de PAL și MDF, precum și cele care produc și utilizează formaldehidă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *