Skip to content
Societate

Ministrul Mediului, Costel Alexe: Am solicitat demiterea conducerii APM Bucureşti

Inquam Photos / George Calin

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a criticat luni Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului (ANPM) şi a anunţat că a cerut demiterea conducerii APM Bucureşti.

Avem şi în cadrul ministerului un elefant, iar acel elefant este Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului (ANPM), care în momentul de faţă are reale carenţe şi de management şi mai ales de comunicare. Nu este firesc ca cei din conducerea ministerului, când avem astfel de depăşiri să afle de pe Facebook, norocul meu că eram treaz şi evident ar fi trebuit ca această informaţie să vină de la ANPM sau de la APM Bucureşti. Primim tot mai des semnale că siteurile nu funcţionează, că au multe alte carenţe şi în această dimineaţă am solicitat demiterea conducerii APM Bucureşti şi a directorului de acolo”, a anunţat Costel Alexe.
Întrebat, în condiţiile în care depăşirile au fost foarte mari, de ce populaţia nu a fost avertizată şi pe viitor cum va fi avertizată, ministrul a răspuns: „În momentul de faţă, populaţia fie din aceste reţele de senzori independenţi, fie de pe siteul nostru, putea să afle care este calitatea, dar nu s-a transmis acel mesaj de alertă. Avem speranţa că după modernizarea şi eficientizarea activităţii ANPM-ului, prin sistem dispecerat şi evident cu cei de la ISU să se comunice cât mai des şi mai eficient astfel de episoase de poluare a aerului”, potrivit News.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *