Skip to content
Politică

Ministrul Mediului denunță problemele grave de la Romsilva: „O situație incredibilă…”

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer, a declarat, miercuri seară, în cadrul emisiunii „Jocuri de Putere”, că a revocat Consiliul de Administrație al Romsilva și a numit altul temporar, în condițiile în care a descoperit acolo „o situație incredibilă în care din cei șapte membri al Consiliului de Administrație, cinci erau angajați ai regiei”.

„Romsilva e guvernată pe OUG 109. Filosofia acestei ordonanțe e că statul nu e un bun manager al bunului public al statului, de aceea își recrutează un management privat. În această speță ne referim la păduri. Domnul Crăciunescu și Consiliul de Administrație de la Romsilva sunt recrutați în baza acestei OUG. Domnul Crăciunescu e numit de către Consiliul de Administrație. Ministerul și ministrul numește Consiliul de Administrație, dar mai departe consiliul recrutează sau revocă mandatul directorului general al Romsilva.

Eu, acum o lună și ceva, i-am revocat domnului Crăciunescu calitatea de membru în Consiliul de Administrație, dânsul și-a dat demisia, însă, conform acestei OUG, sunt 60 de zile până când demisia ia efect. Am revocat și Consiliul de Administrație vechi al Romsilva pentru că am găsit acolo o situație incredibilă în care din cei șapte membri al Consiliului de Administrație, cinci erau angajați ai regiei. O situație de proastă guvernanță care există acolo de ani de zile”, a declarat ministrul Mediului.

În acest context, Palmer a afirmat că își dorește să facă criteriile de selecție mult mai dure.

„Acum există acolo un nou Consiliu de Administrație pe care l-am numit temporar. Deja s-a demarat procedura de recrutare a unui consiliu permanent. Aș vrea să facem criteriile de selecție mult mai stricte (…) Unul economic, dar și unul de mediu și social. Vă asigur că va fi o procedură transparentă, cu criterii clare”, a punctat ministrul Mediului.

Reamintim că numele lui Adam Crăciunescu apare în dosarul Retrocedărilor Ilegale de Păduri. Acesta a fost trimis în judecată în ianuarie 2015 de procurorii DNA, alături de 17 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional și abuz în serviciu, precizează realitatea.net.

1 comentariu la “Ministrul Mediului denunță problemele grave de la Romsilva: „O situație incredibilă…”

  1. Deci asta zice ca situatia incredibila rezida din faptul ca erau in Consiliul de Administratie Ion, Gheorghe si Vasile. Eu credeam ca situatia incredibila este ca se taie padurile fara noima de catre niste austrieci protejati la cel mai inalt nivel. Bine ca m-a luminat madam ministru care e adevarata problema. Vedeti, asta inseamna sa fii tehnocrat. Bine, parat, dar nu mai conteaza.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *