Ministrul Mediului, în localităţi din Galaţi afectate de inundaţii: Apele se retrag / Se scoate apa şi mâlul din case

Sursa foto: Facebook - Mircea Fechet

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, se află, luni, în judeţul Galaţi, în localităţi afectate de inundaţii şi anunţă că apele se retrag, lucrându-se pentru curăţarea curţilor şi caselor, astfel încât oamenii să aibă unde să doarmă. De asemenea, se pregăteşte evaluarea tuturor pagubelor.

”Astăzi în Corbu şi Corod, judeţul Galaţi – printre oamenii care au nevoie de noi. Multă suferinţă, pentru care trebuie să oferim tot sprijinul de care putem da dovadă. Va trebui regândit modul în care ne pregătim pentru astfel de dezastre, pentru că este clar că efectele shimbărilor climatice sunt din ce mai devastatoare şi grave, indiferent dacă discutăm despre caniculă, despre secetă sau despre ploi abundente”, a scris, luni după-amiază, pe Facebook, Mircea Fechet.

Ministrul Mediului anunţă că primarii îşi coordonează activitatea cu reprezentanţii Administraţiei Naţionale ”Apele Române”, pentru a interveni acolo unde este cazul şi pentru ca toate utilajele şi toate echipamentele să fie pregătite.

”Există localităţi profund afectate unde au existat lucrări ample de regularizare sau de decolmatare, lucrări care însă nu au fost suficiente, având în vedere volumul precipitaţiilor nemaiîntâlnit.  Apele se retrag şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, împreună cu colegii de la „Apele Române”, cu autorităţile publice locale, cu voluntarii şi cu oamenii afectaţi scot apa şi mâlul din case şi din curţi, scopul fiind acela de a ne asigura că toată lumea are unde să doarmă, că oamenii au alimente şi apă potabilă şi că evaluăm foarte precis toate daunele pe care fiecare gospodărie le-a suferit”, a mai transmis ministrul.

Prefectul judeţului Galaţi, Andreea-Anamaria Naggar, a solicitat ministrului Afacerilor Interne avizul pentru declararea stării de alertă în judeţ, în baza centralizatoarelor efectuate la nivelul Instituţiei Prefectului, din care reiese faptul că aproximativ 6.000 de gospodării din 26 de localităţi din judeţul Galaţi au fost afectate de inundaţii.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: