Skip to content
Politică

Ministrul Mediului: Lansarea sistemului garanţie-returnare la nivel naţional va contribui foarte mult la eficientizarea colectării selective

facebook/Tanczos Barna

Lansarea sistemului garanţie – returnare (SGR) la nivel naţional va contribui foarte mult la eficientizarea colectării selective, a declarat, joi, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, după discuţiile avute cu primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, pe tema gestionării deşeurilor.

„Mă bucur extrem de mult că am putut să fac parte din această echipă care a generat un nou început în ceea ce priveşte viziunea de gestionare a deşeurilor din municipiul Bucureşti.

Este un nou început pentru Capitală şi mă bucur să văd că la masă participă toate cele şase sectoare, Primăria Municipiului Bucureşti şi există gândire comună, că există coeziune şi există angajament pentru rezolvarea acestei probleme.

În ceea ce priveşte Ministerul Mediului, noi vom contribui la eficientizarea acestui sistem prin lansarea sistemului SGR la nivel naţional. Cu siguranţă, acest sistem va contribui foarte mult la eficientizarea colectării selective„, a spus Barna.

Totodată, a spus el, se lucrează la un program naţional prin care autorităţile publice locale vor fi ajutate la realizarea unor centre de depozitare pentru deşeurile voluminoase.

Discutăm aici despre molozul din construcţii, deşeurile din construcţii, vorbim despre mobilier, despre textile, despre acele deşeuri care nu au voie să ajungă în deşeul menajer”, a precizat şeful de la Mediu.

Tanczos Barna a menţionat că următoarea întâlnire pe această temă va avea loc peste două săptămâni.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, şi primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, s-au întâlnit joi după-amiaza cu reprezentanţi ai administraţiilor publice din sectoarele municipiului Bucureşti şi Ilfov, pentru a discuta o abordare integrată a gestionării problemei deşeurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *