Skip to content
Politică

Ministrul Mediului, pas decisiv pentru masacrarea urșilor SURSE

www.youtube.com

Grațiela Gavrilescu a aprobat joi ordinul cu privire la împușcarea a peste 140 de carnivore, printre care lupi și urși, ordin ce urmează să fie publicat în Monitorul Oficial, au declarat surse din Ministerul Mediului pentru HotNews.ro.

Ministrul Mediului a afirmat încă de pe data de 25 august că este nevoie de un astfel de demers, deoarece urșii au devenit, în ultima perioadă, o reală problemă pentru populație. Cu toate acestea, se așteaptă la consecințe precum proteste în stradă din partea persoanelor care susțin și militează pentru protecția animalelor.

In perioada anterioara mandatului meu, cand ar fi trebuit sa fie emis un ordin de ministru care sa reglementeze aceasta situatie, nu numai ca nu s-a facut, ci au fost puse bariere, tocmai ca, in cazul de astazi ne aflam in niste situatii inedite in care ursul ataca gospodariile omului, ataca omul si de multe ori ne trezim ca deschidem televizorul si vedem ca o anumita persoana este chiar ajunsa in situatia de urgenta la UPU. La lucrul acesta nu putem sa stam impasibili. Numarul carnivorelor mari, ursi respectiv, in Romania, depaseste 7.000 de capete si atunci am avut curajul sa imi asum un ordin de ministru pe care l-am negociat foarte bine cu ONG-urile, cu toate autoritatile locale care au probleme foarte mari cu aceste carnivore mari”

Privitor la aceeași temă, președintele CJ Covasna, Tamaș Sandor a ținut să menționeze vineri că este de aceeași părere potrivit căreia situația a devenit alarmantă, iar urșii reprezintă o adevărata problemă care pune în pericol siguranța cetățenilor.

De asemenea, acesta a abordat subiectul profanării unui mormânt de un urs, eveniment petrecut în satul Icafalau, comuna Cernat.

A fost profanat un mormant din cimitirul Icafalau unde, in urma cu aproape doua saptamani, a fost inmormantata o femeie. Ursul a dat la o parte coroanele si a inceput sa sape. E incredibil, asa ceva nu cred ca s-a mai intamplat in tara, nici nu putea sa imi treaca prin gand (…) Cu siguranta a fost un urs, padurarul si vanatorul (…) au putut confirma acest lucru dupa urmele lasate„, a declarat Tamas Sandor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *