Skip to content
Politică

Ministrul Mediului, pus pe curățenie la Romsilva. A mai revocat alți oficiali din instituție

Ministrul Mediului, Cristiana Pasca Palmer, i-a revocat joi pe presedintele Consiliului de Administatie al Romsilva si pe alti patru membri ai CA.

Seful CA nu a pus în discutia Consiliului de Administratie prejudiciile provocate regiei autonome de doua evenimente separate. Primul este inculparea directorului general Adam Craciunescu in dosarul marilor retrocedari frauduloase.

Al doilea eveniment ce nu a fost discutat de conducerea Romsilva este blocajul licitatiilor de masa lemnoasa din decembrie 2015, potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului.

In ceea ce priveste decizia pentru ceilalti patru membri revocati, motivatia o constituie incalcarea principiilor de buna guvernanta. Acestia au detinut concomitent in cadrul Romsilva atat functie de decizie, cat si functie de executie.

„Ca urmare, s-a considerat ca deciziile CA sunt lipsite de impartialitate si independenta, avand in vedere faptul ca cei patru membri sunt personal executiv in subordinea directorului general al RNP Romsilva”, se arata in comunicatul ministerului.

Reamintim ca si Adam Craciunescu fusese revocat de ministrul Cristiana Pasca Palmer din functia de membru al CA Romsilva in urma cu trei saptamani. La o zi dupa revocarea din Consiliul de Administratie, Craciunescu a demisionat din functia de director general al regiei nationale, amintește hotnews.ro.

1 comentariu la “Ministrul Mediului, pus pe curățenie la Romsilva. A mai revocat alți oficiali din instituție

  1. Dar de problema arzatoare a reciclarii deseurilor, despre care se spune ca ar putea duce la scumpirea alimentelor, cand se ocupa? Sau asta nu este pe to do list?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *