Ministrul Mediului: România a luat toate măsurile pentru a menține o populație viguroasă de carnivore mari

Sursa foto: ziaruldebacau.ro

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a avut două întâlniri bilaterale cu oficiali din domeniu din Slovacia și Ungaria, prilejuite de reuniunea Consiliului informal de Mediu, desfășurat la Bruxelles.

Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, n cadrul reuniunii cu ministrul slovac al mediului, Tomáš Taraba, oficialul român a discutat despre Adaptarea statutului de protecție a ursului, la nivelul Uniunii Europene.

Cu peste 15.000 până la 16.000 de urși în UE, populația de urși este în creștere, ceea ce duce la conflicte cu comunitățile locale de agricultură și vânătoare.

În România, în ultimii ani, a crescut numărul interacțiunilor nedorite dintre om și urs, ceea ce a dus la pagube materiale și chiar la decese umane.

În 2018 a fost aprobat un Plan național de acțiune al României pentru conservarea populației de urs brun.

”România a luat toate măsurile pentru a menține o populație viguroasă de carnivore mari, inclusiv urși, protejând în același timp activitățile umane în cadrul micilor comunități agricole și de vânătoare care se suprapun cu habitatele naturale ale marilor carnivore. Totodată, România a încercat să obțină sprijinul statelor membre UE și nu doar pentru relocarea unui număr de urși, dar nu s-a obținut niciun rezultat”, a arătat ministrul Mircea Fechet.

Ministerul Mediului amintește că în acest moment dezvoltă proiectul ”Implementarea Planului Național de Acțiune pentru conservarea ursului brun în România”, finanțat prin LIOP.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: