Ministrul Mediului: Schimbările climatice reprezintă astăzi un adevăr incontestabil; nu mai avem timp de pierdut

Foto: Facebook, Guvernul Romaniei

Schimbările climatice reprezintă astăzi un adevăr incontestabil, motiv pentru care trebuie luate măsuri imediate, a afirmat, vineri, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, la o conferinţă organizată de Ziua Mondială a Apei şi Ziua Mondială a Meteorologiei.

„Schimbările climatice reprezintă astăzi un adevăr incontestabil. Nu mai avem timp de pierdut, trebuie să acţionăm. Spun asta, nu doar referindu-mă la cifrele statistice. Spun asta pentru că, aproape în fiecare zi, în fiecare săptămână, discut cu oameni, cu reprezentanţi ai comunităţilor locale care ne aduc la cunoştinţă lucruri cu care s-au confruntat în ultimii ani. În foarte multe localităţi, oamenii spun că le seacă fântânile, nu mai au apă în fântâni, iar dacă acest lucru se întâmpla foarte rar în trecut, acum se întâmplă aproape în fiecare an. În legătură cu deşertificarea sudului României, am primit nişte semnale îngrijorătoare din partea colegilor ANM, care ne fac să luăm astăzi cele mai bune decizii”, a menţionat Mircea Fechet.

Totodată, ministrul Mediului a făcut referire la conflictul din apropierea graniţelor României care are efecte şi de mediu.

„Atunci când ne referim la Ziua Mondială a Apei, tema este: „Apă pentru pace” şi probabil că fiecare dintre noi resimţim, pe propria piele, efectele unui conflict în apropierea graniţelor României, nu doar efecte sociale, nu doar efecte economice, dar şi efecte de mediu. Dacă ne referim la ecocidul (o distrugere gravă a mediului natural prin acţiune umană deliberată sau neglijentă, n.r.) care se petrece astăzi în Ucraina, ca urmare a agresiunii Rusiei împotriva acestei ţări, putem constata că există ecosisteme distruse iremediabil, există cursuri de apă poluate iremediabil şi există încă tragedia de la Nova Kahovka care a condus inclusiv la poluarea Mării Negre”, a mai spus Mircea Fechet.

El a subliniat că „nu trăim cele mai simple vremuri” şi putem folosi acest prilej de sărbătoare gândindu-ne şi la ceea ce se întâmplă în vecinătatea României, la ceea ce avem noi de făcut.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: