Ministrul Mediului: Statul român ar putea să suporte o parte din leasingul maşinilor electrice

Mircea Fechet
Sursă foto: Facebook/ Mircea Fechet

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunţat aseară că ia în calcul că statul român să suporte o parte din leasingul maşinilor electrice, pe model francez, şi că vă avea o discuţie cu producătorii şi importatorii de astfel de autoturisme.

Fechet mai spune că, deşi valoarea tichetului pentru Programul Rabla Plus a scăzut, bugetul pentru acest program ar putea fi mai mare în 2024. Declaraţiile ministrului au fost făcute la TVR Info, în emisiunea Tema Zilei.

În Franța președintele Macron abia ce a anunțat că urmează să finanțeze leasingul autoturismelor electrice în cuantum de 100 de euro pe luna. Voi avea discuții cu producătorii şi importatorii, pentru că la prima vedere, cel puţin, văzând că lucrul acesta se face în Franţa, nu văd niciun motiv pentru care nu am putea, pentru cei care aleg să ia o maşină în leasing, poate nu vor să o cumpere, poate nu au bani să o cumpere cu banii jos. Poate alegem să finanţăm şi astfel de metode. Vorbim doar de Rabla Plus, despre maşinile electrice, a spus ministrul Mediului, Mircea Fechet.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL