Skip to content
Politică

Ministrul Mediului supune dezbaterii un proiect privind Lacul Văcărești. Vezi ce propune

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor readuce în discuție situația Parcului Natural Văcărești și supune dezbaterii publice, în această perioadă, un nou Proiect de Ordin de ministru privind declararea zonei naturale Lacul Văcărești ca parc natural și instituirea cu caracter provizoriu a regimului de arie naturală protejată, potrivit romaniatv.net.

„Pentru evitarea pierderii de biodiversitate în zona propusă pentru instituire ca parc natural, ca urmare a depozitărilor de deșeuri, braconajului, turismului necontrolat și numeroaselor incendii produse în ultima perioadă pe suprafața în discuție, până la finalizarea procedurii de declarare și instituire prevăzută de art. 8 alin.(1) din OUG nr. 57/2007 aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 49/2011, cu modificările și completările ulterioare, considerăm oportună instituirea cu caracter provizoriu a regimului de parc natural pentru zona naturală Lacul Văcărești. Având în vedere considerentele expuse, supunem aprobării proiectul Ordinului ministrului mediului, apelor și pădurilor privind declararea zonei naturale Lacul Văcărești ca parc natural și instituirea cu caracter provizoriu a regimului de arie naturală protejată”, se notează în referatul de aprobare a documentului supus dezbaterii publice.

Dezbaterea publică se încheie pe data de 13 decembrie 2015, iar persoanele interesate pot transmite sugestii, propuneri și opinii la Ministerul Mediului, Direcția Biodiversitate.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *