Ministrul Mediului, vești pentru români. Ce se întâmplă cu prețul lemnelor de foc

lemne de foc
Sursă foto: pixabay

Invitat în studioul Puterea Știrilor, ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat că nu crede că se vor scumpi lemnele de foc în această iarnă, mai mult decât se întâmplă deja, din cauza inflației. Totuși, Fechet a amintit faptul că în acest moment lemnele de foc nu au un preț reglementat în România, drept urmare pot exista fluctuații de preț.

„Am dispus măsuri, să ne asigurăm că vom trece această iarnă cu bine”

„Astăzi, când discutăm, lemnele de foc nu au un preț reglementat. Cu alte cuvinte, la fel ca orice altă marfă, lemnele de foc, fie că ele sunt comercializate de către Romsilva, care este o entitate de stat, sau sunt comercializate de către ocoalele private din România, ele se supun regulilor pieței și, în funcție de cerere și ofertă, au un preț mai mare sau mai mic.

Ceea ce sper eu, însă, este că, cel puțin în ceea ce privește Regia Națională, și am dispus deja măsuri în acest sens, să ne asigurăm că vom trece această iarnă cu bine, să ne asigurăm că vom avea cantități suficiente de lemn de foc astfel încât populația să nu fie afectată în vreun fel și dacă o să avem și o iarnă mai blândă decât alte ierni, acest lucru cu siguranță se va resimți și în buzunarul cetățenilor, pentru că vor face o economie de lemne sau, în funcție de sursa fiecăruia de încălzire, de gaze naturale sau alte tipuri de încălzire. Acesta este lucrul care ne interesează foarte tare. Eu nu cred că se vor scumpi lemnele de foc mai mult decât se întâmplă deja acest lucru din cauza inflației. Speranța mea este că nu se vor scumpi sau dacă se vor scumpi, să se scumpească nu mai mult decât avem deja inflație”, a declarat ministrul Mediului, în direct la Puterea Știrilor.

 

Românii au început să îşi facă stocul de lemne pentru iarnă. Mai scump cu 15% decât anul trecut, ce-i drept, dar mulţi dintre ei încearcă să se descurce cu voucherele pentru energie emise de stat.

Ce ne oferă cardurile la energie

Cardurile pentru achitarea facturilor la energie au fost alimentate cu 700 de lei. Cu toate astea, românii vor avea foarte puțin timp la dispoziție pentru a folosi banii din partea statului. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a anunțat că peste 2,4 milioane de români au beneficiat de fondurile disponibile pe carduri. Aceștia vor putea folosi banii doar până la data de 27 decembrie 2023.

Cu ajutorul cardurilor, ei vor putea plăti energia electrică, energia termică furnizată la nivel centralizat, buteliile de gaz și lemnele de foc. Vouchere au primit și cei care se încălzesc cu cărbune, peleți, păcură și diferite tipuri de combustibili lichizi sau solizi. Cardurile sunt emise și distribuite de Compania Națională Poșta Română. Românii care au întâmpinat probleme pot suna la call-center-ul C.N. Poșta Română: 0319966.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: