Ministrul Mircea Fechet, la Consiliul de Mediu de la Bruxelles. Ce a cuprins intervenția sa

Mircea Fechet
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Mircea Fechet a participat la Consiliul de Mediu de la Bruxelles, în intervenţia sa pe tema Regulamentului Parlamentului European şi al Consiliului privind ambalajele şi deşeurile de ambalaje, demnitarul român a subliniat eforturile pe care România le-a depus pentru implementarea Sistemului Garanţie-Returnare.

”Ministrul Mircea Fechet a participat ieri la Consiliul de Mediu de la Bruxelles. Pe agenda reuniunii, organizată de Preşedinţia spaniolă a Consiliului UE, s-au aflat subiecte precum: Regulamentul Parlamentului European şi al Consiliului privind ambalajele şi deşeurile de ambalaje, de modificare a Regulamentului (UE) 2019/1020 şi a Directivei (UE) 2019/904 şi de abrogare a Directivei 94/62/CE; propunerea de prim act legislativ al UE privind sănătatea solului, propunerea Comisiei de instituire a unui sistem integrat de monitorizare a pădurilor la nivelul UE”, anunţă ministerul.
În intervenţia sa pe tema Regulamentului Parlamentului European şi al Consiliului privind ambalajele şi deşeurile de ambalaje, demnitarul român a subliniat eforturile pe care România le-a depus pentru implementarea Sistemului Garanţie-Returnare.
”Ne-am angajat la nivelul guvernului şi am reuşit ca, începând cu 30 noiembrie 2023, să implementăm sistemul de garanţie-returnare, după o perioadă lungă de discuţii. Prin crearea celui mai mare parteneriat public-privat între statul român şi sectorul privat am dovedit că se poate. SGR este rezultatul unei cooperări la nivelul întregului guvern. Pe termen scurt şi mediu, ne punem mari speranţe în acest sistem pentru creşterea semnificativă a ratei de colectare separate şi de reciclare în România, respectiv pentru îmbunătăţirea în general a performanţei în sectorul gestionării deseurilor. De asemenea, SGR înseamnă şi oportunităţi de business şi noi tehnologii care vor veni în România”, a precizat Fechet.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: