Skip to content
Politică

Ministrul Muncii a făcut anunțul. Când cresc salariile

aktual24.ro

Ministrul Muncii Lia Olguța Vasilescu a făcut o declarație surprinzătoare privind majorarea salariilor, aceasta consideră că legea salarizării unitare a intrat pe ultima sută de metri, fiind în faza ultimei lecturi.

„Programul de guvernare este foarte clar. Se vor majora salariile treptat până în următorii patru ani, iar media creşterilor va fi de 56%. Toate salariile vor creste cu un anume coeficient pe o perioada de patru ani. Am luat in calcul estimările Comisiei de Prognoză. Ştim cat va creste salariul minim pe economie. Acesta va creste cu 100 lei pe an. În 2018 salariul minim va ajunge la 1.550 de lei.”

Ministrul a afirmat faptul că aceste creșteri vor avea loc de la 1 iulie 2017, însă cea mai mare creștere va avea loc abia anul viitor. Aceasta a  tras și un puternic semnal de alarmă în legătură cu numărul medicilor: „Vrem sa stopam exodul medicilor. Au plecat 14.000 de medici din Romania. Singura solutie este sa aducem salarizarea la 70 din îndemnizaţia medicului din UE. Salariile medicilor vor fi cuprinse între 1.200 de euro şi 3.600 de euro,” potrivit realitatea.net

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *