Skip to content
Societate

Ministrul Muncii: Am cerut revocarea din funcție a Președintelui Casei Naționale de Pensii Publice. În funcții publice, mă interesează exclusiv performanța

Facebook/VioletaAlexandru

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a explicat, într-o postare pe Facebook, de ce a cerut revocarea din funcţie a președintelui Casei Naţionale de Pensii, Laurenţiu Ţenţ. „Nu suntem acolo unde trebuia să fim astăzi în îndeplinirea indicatorilor de performanţă”, a afirmat ministrul.

Am cerut revocarea din funcție a Președintelui Casei Naționale de Pensii Publice. Datele obiective îmi indică faptul că nu suntem acolo unde trebuia să fim astăzi în îndeplinirea indicatorilor de performanță. Dincolo de evaluarea mea, mesajele primite, multe, de la pensionari care nu mă cunosc personal și care îmi relatează situații inaceptabile din teren, pentru mine contează mult. Văd multe măsuri de reformă necesare pentru a ajunge la performanța, posibilă în România, de a soluționa dosarele de pensii în timp și în general de a avea o altă atitudine, respectuoasă față de problemele pensionarilor. Sigur că nu este ușor să gestionezi un sistem care are, într-adevăr, o activitate complexă. Și cu un om ca mine care este foarte exigent. În funcții publice, mă interesează exclusiv performanța. Da, propunerea de numire din decembrie 2019 a fost a mea dar acest lucru nu înseamnă că de dragul de a mă proteja, nu iau decizii atunci când este cazul. Știu un lucru, se poate face performanță și la casele de pensii. Urmează câteva decizii de management importante„, a scris ministrul pe Facebook.

În Monitorul Oficial a apărut, luni, decizia premierului Ludovic Orban privind revocarea lui Laurenţiu Ţenţ din funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Casei Naţionale de Pensii Publice.

De asemenea, Ţenţ a fost revocat din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie.

Potrivit documentului apărut în Monitorul Oficial, decizia a fost luată la propunerea ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale. Până la numirea unui şef al instituţiei, funcţia de preşedinte al Casei Naţionale de Pensii va fi îndeplinită de Tomiţă Murgoci, secretar general.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *