Skip to content
Politică

Ministrul Muncii dă cărțile pe față: beneficiază de protecția SPP?

Ziarul BURSA

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Nelu Barbu, a precizat ca premierul va beneficia pe perioada presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene de protectia SPP.

Barbu a adaugat ca „este firesc ca in perioada detinerii presedintiei Romaniei la Consiliului UE premierul sa beneficieze de servicii de protectie, din motive de securitate”.

Amintim ca inca din prima sedinta de guvern, acum aproape un an, Dancila a anuntat ca ea si ministrii refuza protectia SPP, dupa ce Liviu Dragnea il acuzase pe seful Serviciului, Lucian Pahontu, ca ar fi un lider al „statului paralel”.

În acest context, PSnews.ro a luat legătura joi cu ministrul Muncii Marius-Constantin Budăi, pentru a afla dacă și acesta se află printre beneficiarii serviciilor SPP-ului.

Nu beneficiez în acest moment de protecția SPP-ului. Nu am discutat acest subiect. Nu știu. Am văzut și eu interesul de astăzi al colegilor dvs din presă, nu știu, poate vom discuta, poate nu vom discuta. Nu pot să mă pronunț. Poate s-a pus problema aceasta și nu știu eu. Deocamdată la mine nu au ajuns astfel de subiecte”, a declarat ministrul Muncii, în exclusivitate pentru PSnews.ro

Precizăm că potrivit legii, de protectia premierului Romaniei si ministrilor care sunt membri CSAT nu se poate ocupa decât SPP. Cu toate acestea, după atacul lansat de Dragnea la adresa sefului SPP, toti oficialii PSD si ALDE, in frunte cu Dancila, au anuntat ca refuza serviciile. Un demnitar poate renunta la protectia SPP daca depune o cerere in scris si isi asuma riscurile de rigoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *