Skip to content
Politică

Ministrul Muncii denunță strategia PSD și ALDE: Insultă demnitatea!

www.cariereonline.ro

Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, miercuri, într-o intervenție telefonică la postul de televiziune Antena 3, a criticat dur demersul parlamentarilor de a aproba majorări salariale înainte de alegeri, susținând că acesta este un act iresponsabil, echivalent cu mita electorală.

„Guvernul este clar în favoarea unor salarii decente în zona administrației publice și, în planul pe care l-am pus pe masă pentru legea salarizării unitare, am pus o creștere în medie de 30% până în 2021. 14 miliarde de lei pe care le-am calculat, împreună cu Ministerul de Finanțe, ca fiind fezabile cu cheltuielile de personal până în 2021. Ceea ce face în acest moment Parlamentul, de fapt două partide politice din Parlament, PSD și ALDE, este complet iresponsabil, pentru că se crează niște așteptări cum că am putea să avem niște creșteri adiționale care duc la 4,850 miliarde adițional față de Ordonanța 20, ceea ce nu va fi fezabil. Deci vom ajunge din nou să facem promisiuni și cei care vor fi păcăliți sunt cei care lucrează în administrație, împreună cu familiile lor”, a explicat Dragoș Pîslaru, ministrul Muncii.

" "

“Există o confuzie, am observat la lideri politici. Se compară creșterea economică cu bugetul. Cele două nu sunt cuplate integral. Când ai creștere economică, dar tu renunți la taxe, cazul politicii fiscale de anul trecut al guvernului Ponta, atunci tu degeaba te uiți la creșterea economică, pentru că tu renunți la venituri bugetare, scăzând acele taxe”, a explicat Pîslaru.

„Ceea ce face in acest moment Parlamentul, doua partide de fapt, este iresponsabil. In momentul in care ai crestere economica, dar tu renunti la taxe, atunci tu degeaba te uiti la cresterea economica. Partidele acestea, PSD si ALDE, sunt dezlantuite, pana la a obtine cu orice pret voturi. Insulta deminitatea si decenta poporului roman”, a incheiat Dragos Pislaru, potrivit Antena3.ro

 

1 comentariu la “Ministrul Muncii denunță strategia PSD și ALDE: Insultă demnitatea!

  1. hai sictir. Traiesti din banii lui Ponta mai omule. Daca nu aveai crescut salariul minim pe economie nu aveai incasari la buget ca sa acorzi ajutor de stat multinationalelor 200 mil fata de 20 mil pt IMM-ri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *