Ministrul Muncii, după promulgarea Legii pensiilor: Este o zi importantă pentru România

Simona Bucura-Oprescu
Sursa foto: Facebook / Simona Bucura-Oprescu

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a afirmat, miercuri seară, că este o zi importantă pentru România, deoarece preşedintele a promulgat noua lege a pensiilor care ”aduce respect pentru români, aduce echitate, respectă munca”. Ministrul afirmă că actul normativ prevede un mecanism în care creşterea vârstei de pensionare este legată de creşterea speranţei de viaţă.

”Este o zi importantă pentru România, fiindcă astăzi preşedintele a promulgat noua lege a pensiilor. Este o zi care reprezintă deschiderea unei noi etape (…) etapa în care, din 2024, venim cu aplicarea noii legi a pensiilor, care aduce respect pentru români, aduce echitate, respectă munca„, a declarat, miercuri seară, la România TV, ministrul Muncii.

Simona Bucura Oprescu afirmă că legea ”se adresează nu doar pensionarilor pe care-i avem în plată, care au construit România, aşa cum o ştim noi astăzi, dar şi românilor care sunt angajaţi acum şi care, prin noua lege, trebuie să ştie că vor beneficia de puncte de stabiltate în plus, ceea ce, pentru o vechime mai mare de 25 de ani îi va duce la o pensie mai bună”.

Întrebată cât de stabilă va mai fi vârsta de pensionare, având în vedere că este condiţionată de creşterea speranţei de viaţă, Simona Bucura Oprescu a afirmat: ”Vârsta de pensionare este stabilă, fiindcă mecanismul cu care am venit este o garanţie a faptului că vârsta de pensionare nu va creşte arbitrar, nu va creşte ad-hoc, nu este în pixul unui ministru, al unui Guvern. Creşterea vârstei de pensionare este un mecanism în care, dacă speranţa de viaţă nu creşte o lună, vom rămâne la aceeaşi vârstă de pensionare”.

Ministrul Muncii a afirmat că, în prezent, speranţa de viaţă în România este la bărbaţi 70,4 ani bărbaţi, iar la femei 78 de ani.

”Probabilitatea ca vârsta de pensionare să crească este foarte mică”, a mai afirmat ministrul Muncii.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, noua lege a pensiilor.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: