Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a explicat că în România speranţa de viaţă a femeilor şi bărbaţilor este sub media europeană şi că la bărbaţi este mai scăzută comparativ cu femeile. Acesta este şi motivul pentru care vârsta de pensionare nu a fost ridicată în noua lege a pensiilor.
Întrebată, sâmbătă, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, de ce a omorât speranţa de viaţă a românilor, afirmând într-un alt interviu că aceasta nu va creşte, Simona Bucura Oprescu a precizat că datele pe această temă sunt ale INS.
”Nu am omorât pe nimeni, ba din contră, avem grijă de români fiindcă dacă unii atunci când au scrs PNRR au tatonat ideea că vârsta de pensionare în România trebuie să crească până la 70 de ani, noi nu am făcut altceva decât să venim în noua lege a pensiilor cu garanţia că vârsta de pensionare nu va creşte, fiindcă aceasta este corelată cu speranţa de viaţă. Prin urmare, nu va putea creşte vârsta de pensionare ad-hoc, fiindcă din datele pe care noi le-am analizat nu se întrevede nici situaţia în care speranţa de viaţă să se îmbuntăţească semnificativ până în 2030. Toate datele cu care noi am lucrat pentru a finaliza Legea pensiilor, fireşte, sunt la Institutul Naţional de Statistică şi pe alţi parametri, nu numai pe acesta. Am discutat cu cei de la INS, din păcate, în România, speranţa de viaţă este undeva sub media europeană, undeva la 80 de ani. În România avem o speranţă de viaţă mai scăzută la bărbaţi, 71 de ani şi 9 luni, avem o speranţă de viaţă mai ridicată la femei, aproximativ 79 de ani, o speranţă de viaţă de aproximativ 75 de ani, în medie. Suntem sub media europeană. Sigur că noi ne dorim o îmbunătăţire a speranţei de viaţă”, a declarat Simona Bucura Oprescu.
Ministrul Muncii a subliniat că PSD, de câte ori a fost la guvernare, a crescut calitatea vieţii românilor.
Citește mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News