Skip to content
Politică

Ministrul Muncii, noi precizări de maximă importanță despre majorarea salariului minim

Ministrul Muncii, Ana Costea, a declarat, marţi seară, că Guvernului i s-a părut o „soluţie echitabilă „majorarea salariului minim pe economie la 1.250 de lei din luna mai.

Ministrul Muncii a precizat că prin această creştere speră să se diminueze diferenţa dintre salariul mediu şi salariu minim.

" "

„Am ales luna mai pentru majorarea salariului minim pentru că guvernului i s-a părut că este o soluţie echitabilă pentru ambele părţi. Pentru că prin majorarea sa urmărim reducerea sărăciei, făcând un acord cu ocuparea în raport cu condiţiile de asistenţă socială. Dar şi să reuşim să diminuăm diferenţa dintre salariul mediu şi salariu minim”, a explicat ministrul Muncii la TVR 1.

Guvernul, sindicatele şi patronatele au ajuns, în 29 decembrie, la o înţelegere în privinţa creşterii salariului mediu la 1.250 de lei, de la 1 mai 2016, informează romaniatv.net.

Guvernul a venit cu o propunere de majorare a salariului minim la 1.200 lei/lună începând cu 1 mai 2016, iar sindicatele au cerut, în acest context, „o corecție” la 1.275 lei, pentru a acoperi pierderile din primele patru luni, a declarat luni președintele CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu, la finalul întâlnirii Consiliul Național Tripartit, care a avut loc la Ministerul Muncii.

3 comentarii la “Ministrul Muncii, noi precizări de maximă importanță despre majorarea salariului minim

 1. Baiul este ca marirea salariului cu mai putin de 6 luni inainte de alegeri este ilegala…
  Ce se va face in acest sens?
  Legea responsabilitatii fiscal-bugetare nr. 69/2010, republicata la 14 mai 2015
  „Art. 17. – (1) Nu se pot promova acte normative cu mai putin de 180 de zile inainte de expirarea mandatului Guvernului, in conformitate cu art. 110 alin. (1) din Constitutia Romaniei, republicata, care conduc la cresterea cheltuielilor de personal sau a pensiilor in sectorul bugetar.”
  „Art. 65. – Incalcarea prevederilor prezentei legi de catre membrii Guvernului atrage raspunderea politica solidara cu ceilalti membri, in conformitate cu prevederile Constitutiei Romaniei, republicata, si ale Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministeriala, republicata, cu modificarile ulterioare.”

  Problema este grava…
  Daca Ponta facea asta era deja arestat. De aceea a introdus marirea salariului minim incepand cu 01.01.2016. In cazul de fata ce trebuie sa facem? Sa inchidem ochii la o ilegalitate pentru ca cei cu salariul minim sa aiba salarii marite?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *