Skip to content
Politică

Ministrul Muncii nu lasă fără răspuns acuzaţiile demnitarului austriac la adresa românilor

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, nu lasă fără răspuns acuzaţiile demnitarului austriac la adresa alocaţiilor acordate copiilor români, susţinând că mesajul acestuia este incorect juridic şi inacceptabil din punct de vedere social.

„Am luat act cu surprindere și dezamăgire de mesajul exprimat de către ministrul de externe austriac, cu privire la alocațiile acordate copiilor români. Măsurile despre care vorbește ministrul Sebastian Kurz, și care sper să fie doar un gând nefericit, sunt contrare principiilor fundamentale ale UE — principiul antidiscriminare și a celui privind libera circulație a persoanelor. De asemenea, consider că, politic, mesajul domnului Kurz este total inacceptabil și incompatibil cu funcția deținută, aceea de ministru al unui guvern care se supune legislației și principiilor europene. Totodată, consider acest mesaj ca fiind inacceptabil din punct de vedere al relațiilor bilateriale dintre România și Austria. Asigur cu toată responsabilitatea că Guvernul României veghează la respectarea drepturilor cetățenilor români ca și cetățeni europeni și nu va accepta vreo formă de discriminare a acestora”, a declarat sâmbătă Rovana Plumb, într-un comunicat citat de Agerpres.

Ministrul de Externe al Austriei, Sebastian Kurz, a afirmat că alocația în cuantum de 160 de euro, pe care o plătește statul austriac pentru copii, ar trebui să fie supusă scăderii pentru copiii români, până la nivelul celei din România (dublată recent până la 84 de lei, adică în jur de 20 de euro, pentru copiii în vârstă de peste 2 ani).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *