Ministrul Muncii: Programele de formare profesională trebuie să se întâlnească cu nevoile reale ale pieţei muncii

Sursă foto: Facebook / Ministerul Muncii și Solidarității Sociale

Programele de formare profesională trebuie să se întâlnească cu nevoile reale ale pieţei muncii pentru că este nevoie de o piaţă a forţei de muncă puternică pentru a putea plăti pensii şi salarii, consideră ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu.

Aceasta s-a întâlnit marţi cu reprezentanţii Camerei de Comerţ Americane în România (AmCham) iar discuţiile au vizat deficitul de forţă de muncă din România şi situaţia agenţilor de muncă temporară, informează Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Simona Bucura-Oprescu a subliniat încă o dată că prioritatea mandatului său vizează găsirea de soluţii pentru a creşte gradul de ocupare pe piaţa forţei de muncă din România.

„Avem nevoie de o piaţă a forţei de muncă puternică pentru a putea plăti pensii şi salarii care să asigure un nivel de trai adecvat pentru români. Este nevoie, în acest sens, să răspundem eficient la nevoile pe care angajatorii le au. Programele de formare profesională trebuie să se întâlnească, astfel, cu nevoile reale ale pieţei muncii. Îmi doresc să aflu direct de la angajatori problemele cu care aceştia se confruntă şi să lucrăm împreună pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru a avea o piaţă a muncii adecvată şi pentru a oferi sprijinul necesar pentru dezvoltarea economiei României”, a declarat Bucura-Oprescu.

Pe de altă parte, în ceea ce priveşte agenţii de muncă temporară, la Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale este în lucru un proiect de act normativ care să eficientizeze condiţiile de autorizare şi să reducă birocraţia, cu respectarea şi protejarea drepturilor lucrătorilor.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL