Skip to content
Societate

Ministrul Muncii promite ajutoare și bani de la Guvern persoanelor afectate de tornadă

Autoritățile evaluează acum pagubele pentru a trimite ajutoare în zona lovită de tornadă, conform ministrului Muncii, informează digi24.ro.

Avem echipe care s-au deplasat acolo, am beneficiat de informații de la ISU și încercăm să centralizăm datele, să i le dăm premierului Dăncilă și domnului președinte Liviu Dragnea ca să luăm decizia de a emite o hotărâre de Guvern și de a veni în sprijinul oamenilor atât cât avem atribuții la Ministerul Muncii. Se vor acorda cum s-a acordat și în alte cazuri anumite sume de bani pentru aceste persoane„, a declarat Marius Budăi, ministrul Muncii.

Acoperişurile a 18 locuinţe şi anexe gospodăreşti au fost afectate de tornadă în proporţii de 30% până la 100%, doar două gospodării având asigurare valabilă.

Angajaţii Ministerului Afacerilor Interne, în colaborare cu autorităţile locale, au desfăşurat misiuni de evaluare a pagubelor produse în localităţile din comuna Dragalina, judeţul Călăraşi. Evaluarea s-a efectuat sub coordonarea Instituţiei Prefectului din respectivul judeţ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *