Skip to content
Politică

Ministrul Muncii şi sindicaliştii negociază cu cuţitele pe masă. Claudia Costea ameninţă cu demisia SURSE

Ministrul Muncii (Claudia Ana Costea) şi sindicaliştii negociază cu cuţitele pe masă. Demnitarul ameninţă cu demisia. Află care este mărul discordiei.

Proiectul de Ordonanță de Urgență (OUG) privind noua grilă de salarizare a bugetarilor a iscat un adevărat scandal. Sindicaliștii nu sunt de acord cu tăierile masive propuse de Guvern și amenință cu mișcări de stradă și cu răsturnarea lui.

După două ore de negocieri cu sindicatele, proiectul de OUG privind noua grilă de salarizare a bugetarilor a fost retras de guvernanți, ceea ce însemană că nu va mai intra mine pe ordinea de zi a ședinței de Guvern.

Totodată, surse guvernamentale au declarat, pentru Click!, faptul că ministrul Muncii, Ana Costea, i-a anunțat pe sindicaliști că-și dă demisia. Lefuri mai mici chiar cu 30%, asta propune documentul care miercuri ar trebui să treacă în ședința de Guvern.

”Este o rușine și trebuie aruncat la gunoi”, au reacționat dur sindicaliști, marţi, înainte de întrevederea de la Ministerul Muncii cu șefii de la Justiție, Muncă și Dialog Social.

Prezenți ar fi trebuit să fie atât prim-ministrul Dacian Cioloș, cât și vicepremierul Vasile Dâncu, care nu și-au făcut apariția la întâlnire până la această oră.

”Sindicaliștii trebuie să înțeleagă că țara este în criză”, a declarat Raluca Prună, ministrul Justiției, la intrarea în Ministerul Muncii.

Dacă nu vor ajunge la o soluție de compromis, iar ordonanța va intra în vigoare în forma actuală, iderii sindicatelor din Educație, Sănătate și Administrație Publică amenință cu ample mișcări de stradă și cu debarcarea guvernului tehnocrat. Potrivit documentului, lefurile nu cresc; din contră: scad chiar și cu 1.200 de lei. În plus, diferențele mari de salarii dintre angajații de la stat nu dispar, așa cum au promis guvernanții că se va întâmpla printr-o lege a salarizării unice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *