Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, exmatriculată de la doctorat

Simona Bucura-Oprescu
Sursa foto: Facebook / Simona Bucura-Oprescu

Simona Bucura Oprescu, noul ministru al Muncii, a fost exmatriculată în 2019 de la școala doctorală a Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul”, instituție de învățământ din subordinea Serviciului Român de Informații. În același an, a renunțat la școala doctorală a Academiei SRI și Marcel Ciolacu, actualul prim-ministru al României și șeful PSD.

Academia SRI a transmis la solicitarea Defapt.ro că îndrumătorii de doctorat ai ministrului Simona Bucura Oprescu au fost profesorii universitari Ștefan Teodoru Gheorghe și Ioan Deac. Totodată, cei doi profesori au fost și îndrumătorii premierului Marcel Ciolacu.

Minoră, membră de partid. Ilegal

Simona Bucura Oprescu, deputat PSD de Argeș și noul ministru al Muncii, are un CV coafat și contradictoriu. De exemplu, și-a șters din CV doctoratul cu tema „Buna Guvernare” început în anul 2013 la Academia SRI.

Defapt.ro a dezvăluit că ministrul Simona Bucura Oprescu a menționat în CV-urile ei că a devenit membru PSD la vârsta de 16 ani. Iar la 17 ani era deja membru în Consiliul Național al PSD. Legea partidelor specifică clar că „pot fi membri ai partidelor politice cetăţenii care, potrivit Constituţiei, au drept de vot”. Adică vârsta minimă pentru a deveni membru de partid cu acte este 18 ani.

Cariera politică a Simonei Bucura este strâns legată de fostul baron PSD Constantin Nicolescu, decedat în iunie 2023, care o alinta „nepoțica”. Mai mult, ca orice politician care se consideră de anvergură, Simona Bucura a avut timp să contribuie și la scrierea cărții „Generalul Berthelot și românii – Rapoarte transmise la Paris (1916-1918)”, apărută în anul 2013 la editura Mioveni. Autorul principal al acestei cărți este Gheorghe Nicolescu.

Doctoratul ministrei Muncii: exmatriculată de SRI

Defapt.ro a solicitat oficial Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul” să comunice în ce an a fost exmatriculată ministra Simona Bucura Oprescu de la școala doctorală și ce profesor universitar i-a coordonat pașii în demersul de studiu.

„Menționăm că exmatricularea din program a doamnei Simona BUCURA-OPRESCU s-a realizat la data de 30 septembrie 2019, conform Deciziei Rectorului ANIMV nr. 313641/2019, având drept motivare faptul că studenta doctorandă nu a îndeplinit obiectivele din programul de cercetare stabilite împreună cu conducătorul de doctorat. Acesta din urmă a propus exmatricularea studentei doctorand”, a transmis Academia SRI.

Sursă foto: defapt.ro
Sursă foto: defapt.ro

Potrivit răspunsului oficial, pesedista Simona Bucura Oprescu nu a beneficiat de bursă doctorală în perioada în care a urmat cursurile școlii doctorale ale Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul”.

Chin intelectual la pachet cu Ciolacu

Simona Bucura Oprescu a avut în perioada octombrie 2013 – septembrie 2019 doi conducători de doctorat. Primul a fost prof. univ. dr. Ștefan Teodoru Gheorghe, în intervalul octombrie 2013 – aprilie 2019. Acesta este fostul rector al Academiei SRI din perioada 2007-2013. La data de 27 iulie 2016, profesorul universitar Ștefan Teodoru Gheorghe, general de brigadă în Serviciul Român de Informații, a fost trecut în rezervă de președintele Klaus Iohannis.

Cel de-al doilea îndrumător de doctorat, în intervalul mai – septembrie 2019, a fost prof. univ. dr. Ioan Deac. Din răspunsul Academiei SRI rezultă că profesorul universitar Ioan Deac a fost cel care a propus exmatricularea Simonei Bucura Oprescu de la școala doctorală a Academiei SRI.

Întâmplător sau nu, exact în aceleași perioade, cei doi profesori universitari au fost și conducătorii de doctorat ai lui Marcel Ciolacu.

„Referitor la conducătorii de doctorat ai domnului Marcel CIOLACU, precizăm că aceștia au fost domnul prof. univ. dr. Ștefan Teodoru (în intervalul octombrie 2013 – aprilie 2019) și domnul prof. univ. dr. Ioan Deac (în intervalul mai – septembrie 2019). Domnul Marcel CIOLACU nu a beneficiat de bursă doctorală”, a mai transmis Academia SRI.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL