Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, vizite inopinate la instituțiile subordonate din Neamț

Sursa foto:Ministerul Muncii și Solidarității Sociale

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a făcut astăzi, 20 octombrie, vizite inopinate la sediile Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Neamț și Casei Județene de Pensii Neamț.

Vizitele neanunțate au surprins felul în care sunt primiți cei care apelează la aceste instituții și cum este organizată activitatea. Ministrul a discutat cu angajații și conducerile celor două instituții, dar și cu cetățenii care aveau de rezolvat diverse probleme la acestea.

Ministrul a observat problemele legate de spații pe care le au cele două instituții. La Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială activitatea se desfășoară în două clădiri distincte, la parterul unor blocuri. În acest caz, Simona Bucura-Oprescu a cerut conducerii instituției o situație legată de chiria plătită, astfel încât să poată fi găsite soluții adecvate.

La Casa Județeană de Pensii, ministrul a discutat cu cei care se aflau la coadă pentru stabilirea dreptului de pensie și a cerut conducerii instituției optimizarea ghișeelor, astfel încât timpul de așteptare să fie cât mai mic pentru persoanele vârstnice.

În contextul în care se lucrează la noua lege a pensiilor, ministrul a vizitat birourile în care se realizează digitalizarea dosarelor de pensii. Simona Bucura-Oprescu a solicitat ca procesul să fie accelerat, dar datele introduse să fie cele corecte.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: