Skip to content
Politică

Ministrul Muncii, veste bună pentru persoanele cu dizabilități

voceavalcii.ro

Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, dă o veste bună persoanelor cu dizabilități din România. Acesta a dezvăluit că ministerul va veni cu un proiect de lege prin care firmele vor fi motivate să angajeze persoane cu dizabilități.

„Oamenii acestia, daca ar avea locuri de munca adaptabile, ar lucra si ar fi mult mai important pentru ei decat faptul ca primesc o suma de bani acasa. Autoritatile statului nu o sa poata niciodata de unele singure sa rezolve toate problemele pentru 775.000 de persoane cu dizabilitati”, a declarat Dragos Pislaru, potrivit hotnews.ro.

Ministrul Muncii își dorește ca persoanele cu dizabilități să aibă posibilitatea să obțină locuri de muncă.

„Intr-o unitate protejata, angajezi o persoana cu dizabilitati cu norma partiala si astfel bifezi o conditie pentru a beneficia de un regim fiscal favorabil. Acest lucru a fost pentru noi inacceptabil. Avem o initiativa legislativa in acest sens. Desi in Romania avem putini bani, acei bani nu ajung la cei care au nevoie. Acum introducem conditia sa fie 30% persoane cu dizabilitati pentru o unitate protejata si minimum 30% din timpul de lucru dedicat intregii unitati protejate sa fie realizat de catre persoane cu dizabilitati”, a mai aratat Pislaru.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *