Skip to content
Politică

Ministrul Nicolae Ciucă, discuție cu secretarul american al Apărării, Mark Esper, pe tema dezinformării desfășurate de Rusia și China

Inquam Photos / George Călin

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a avut o convorbire marți, la telefon, cu omologul său american, Mark T. Esper pe tema dezinformării desfășurate de Rusia și China, se arată într-un comunicat al MApN.

Pe agenda discuțiilor au figurat cooperarea dintre armatele celor două țări, ajutorul reciproc în eforturile de combatere a epidemiei de coronavirus, perspectivele de consolidare a prezenţei forțelor americane pe teritoriul României, situația mediului de securitate mai ales din zona Mării Negre, precum și acțiunile de dezinformare desfășurate de Rusia și China în această perioadă.

Nicolae-Ionel Ciucă, ministrul Apărării Naționale, a avut marți o convorbire la telefon cu Mark T. Esper, secretarul american al Apărării. Oficialii au abordat mai multe subiecte, inclusiv cooperarea între armatele celor două țări, sprijinul reciproc în lupta cu pandemia de SARS-CoV-2 sau acțiunile de dezinformare ale Rusiei și Chinei.

A fost remarcată evoluția relațiilor militare bilaterale, asigurată în cadrul Parteneriatului Strategic, și au fost analizate opțiunile privind evaluarea acestor relații din ultimii zece ani și direcțiile de consolidare, prin constituirea unui grup de lucru la nivel de experți.

De asemenea ministrul român și secretarul american au discutat despre perspectivele consolidării prezenței americane pe teritoriul românesc, dar și despre oportunitățile oferite de țara noastră pentru modernizarea infrastructurii și dezvoltarea unor facilități militare. Un alt subiect abordat de Ciucă și Esper a ținut de situația de securitate mai ales din regiunea Mării Negre, cu precădere în contextul epidemiei de COVID-19. A fost remarcat ajutorul pe care cele două țări și l-au acordat reciproc. „Au fost discutate, de asemenea, aspecte legate de acțiunile de dezinformare desfășurate de Rusia și China în această perioadă”, se arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *