Skip to content
Sport

Ministrul Novak, despre David Popovici: Este o performanță ieșită din comun, având în vedere cu ce sportivi concurăm. Trebuie să privim cu seriozitate sportul românesc

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a declarat, miercuri dimineață, că David Popovici a reușit o performanță ieșită din comun și a subliniat că sportul românesc trebuie privit cu seriozitate.

Este o performanță ieșită din comun, având în vedere cu ce sportivi concurăm. Trebuie să privim cu seriozitate sportul românesc. Având în vedere comparația cu celelalte țări, România cheltuie mult pe cap de sportiv, dar avem probleme în zona rurală. Trebuie să vedem cum rezolvăm acest lucru. Probabil, din 2000 încoace, a fost lipsa unei strategii în sport, vrem să corectăm aceste cauze, să avem o strategie unitară. Statul cheltuie pe sport, dar pe infrastructura sportivă, vrem să schimbăm paradigma„, a spus ministrul la Digi24.

David Popovici, campion mondial la 200 metri liber, va evolua în această seară, la 100 metri liber, proba „regină” a natației, unde s-a calificat cu cel mai bun timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *