Skip to content
Politică

Ministrul pentru Dialog Social trage un semnal de alarmă privind greva foamei de la o importantă companie de stat. Cine ar fi instigat la acest gest drastic

Ministrul pentru Dialog Social trage un semnal de alarmă privind greva foamei în care au intrat, recent, muncitorii de la o importantă companie de stat. Cine ar fi instigat la acest gest drastic.

Într-un comunicat trimis, duminică, PSnews.ro, ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, face apel la angajații de la Societatea Hidroserv – Râmnicu Vâlcea care au intrat în greva foamei (pe motiv că de aproximativ doi ani nu au semnat contractul colectiv de muncă) să renunțe la această formă de protest.

„Fac apel la lucrătorii de la Hidroserv să nu se lase manipulați de cei care au  interesul să candideze în 2016 la Primărie din partea PMP. În acest caz, vorbim despre un joc de imagine. Vorbim despre persoane care nu au reușit să-și facă datoria în calitate de lideri de sindicat în 2013 și în 2014, iar astăzi își expun în mod inutil colegii”, a declarat Pop, făcând referire, cel mai probabil, la Marian Mirea, preşedintele PMP Vâlcea.

Totodată, demnitarul este de părere că verificările pe care le vor face Corpul de control de la Hidroelectrica și Corpul de control de la Ministerul Energiei vor demonstra ilegalitatea acestor forme de protest.

„Principalii perdanți vor fi, din păcate, lucrătorii aflați în greva foamei. Cred cu tărie că verificările pe care le va derula, în urma solicitării mele, Corpul de control, vor arăta că în acest caz vorbim despre un protest ilegal, întrucât este încălcată în totalitate Legea Dialogului Social. Așa cum am demonstrat în repetate rânduri, soluția o reprezintă așezarea la masa dialogului și începerea negocierii contractului colectiv de muncă cu sindicatele reprezentative și nu cu falși lideri de sindicat”, a conchis Liviu Pop.

Vineri, zeci de angajaţi ai Hidroserv Râmnicu Vâlcea au intrat  în greva foamei, nemulţumiţi că de doi ani de zile nu şi-au semnat contractul colectiv de muncă. Lucrătorii susțin, de asemenea, că au de primit sume mari de bani de la societate şi spun că actuala conducere nu doreşte să le dea bonificaţiile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *