Skip to content
Politică

Ministrul pentru IMM, clarificări cu privire la creșterea taxelor

Florin Jianu, ministrul pentru IMM, Mediu de afaceri şi Turism a afirmat că bugetul pe 2015 va fi construit pe taxele existente în acest moment, neexistând în acest moment posibilitatea creșterii lor.

„Nu cresc taxele în 2015, ca să fim foarte clari. Bugetul pe 2015 se bazează pe ceea ce avem în acest moment ca taxe, pe taxa unică, pe acciza care a fost la motorină, pe toate celelalte taxe, exact aşa cum au fost ele construite. Mai mult decât atât, taxa pe construcţii speciale scade de la 1,5 la 1, în rest nu se modifică absolut nicio taxă. Acest lucru a fost statutat public de primul ministru şi în acest fel a fost construit bugetul pe 2015”, a spus ministrul.

Totodată, ministrul pentru IMM a vorbit și despre noul cod de procedură fiscală, care va fi în dezbatere în 2015.

„Codul fiscal şi noul cod de procedură fiscală vor fi în dezbatere întregul an viitor. Aceasta a fost vocea primului ministru în întâlnirea cu coaliţia pentru dezvoltarea României, aşa încât să avem predictibilitatea de care avem cu toţii nevoie, aşa încât nu de la 1 ianuarie 2015 să introducem noul cod de procedură fiscală, pentru că nu era timp nici de dezbateri, nu era timp nici de lucruri serioase de introdus în codul fiscal şi atunci aceasta a fost vocea premierului”, a mai declarat Florin Jianu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *