Skip to content
Economie

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, la CCIR: „Partenerul recunoscut la nivel internațional al Guvernului României este Camera de Comerț și Industrie a României”

CCIR

Biroul de Conducere al Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR) s-a reunit marți, la sediul CCIR Business Center, într-o ședință operativă la care a participat în premieră un membru al Guvernului României, Ministrului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ștefan Radu Oprea.

Printre temele de pe agenda de lucru, s-a dezbătut poziția Camerei de Comerț ca partener reprezentativ din partea mediului de afaceri al Guvernului României, precum și suportul pe care întreg sistemul cameral îl poate oferi în demararea și susținerea unor proiecte care să vină în sprijinul mediului de afaceri din țara noastră.

Președintele CCIR, Mihai Daraban, a susținut nevoia de implicare a camerelor de comerț în dezvoltarea proiectelor pentru susținerea economiei și a antreprenorului român, oferind ca exemplu modelul maghiar care poate fi adaptat la Sistemul Cameral din țara noastră: „Atât Camera Națională, cât și Camerele Județene au nevoie de anumite prerogative din partea Guvernului pentru dezvoltarea serviciilor destinate comunității de afaceri din România. Ar putea fi preluat modelul maghiar și ulterior adaptat Sistemului Cameral Românesc, ceea ce ar aduce numai beneficii. Consider că există o nevoie comună de a reprezenta mediul de afaceri”.

Ministrului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ștefan Radu Oprea, a declarat: „Din punct de vedere instituțional și guvernamental există o anumită cultură de business potrivit căreia Guvernul are ca partener reprezentativ din partea mediului de afaceri Camera de Comerț, astfel că partenerul recunoscut la nivel internațional al Guvernului României este Camera de Comerț și Industrie a României. (…) se impune implicarea camerelor de comerț în formatul Comisiilor Mixte în vederea organizării acestora prin mediul de afaceri pe care-l reprezintă”.

De asemeni, Mihai Daraban a prezentat Topul Național al Firmelor, eveniment emblemă al CCIR, ca o posibilă radiografie a economiei românești: „Topul nu este doar  un eveniment de  gală, ci un raport foarte amplu din care se pot trage anumite concluzii foarte utile. CCIR utilizează un soft unic la nivel național pe baza unor criterii importante precum cifra de afaceri, profitul în exploatare, creând astfel ierarhia economiei românești”.

În cadrul ședinței s-au mai dezbătut teme care vizează demararea de proiecte comune, precum organizarea de forumuri de afaceri și dezvoltarea unor inițiative care să vină în sprijinul comunității de afaceri. Totodată s-a reiterat implicarea CCIR în susținerea și promovarea învățământului profesional în sistem dual, precum și dezvoltarea și modernizarea spațiilor comerciale de la Romexpo ca mijloc de promovare și dezvoltare la nivel internațional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *