Ministrul polonez al Apărării spune că are pregătit un „rucsac de urgenţă” în caz de război

Sursă foto: Twitter (X) / Władysław Kosiniak-Kamysz

Ministrul apărării polonez Wladyslaw Kosiniak-Kamysz a declarat într-un interviu publicat joi de cotidianul Rzeczpospolita că are pregătit un „rucsac de urgenţă” în caz de situaţie neprevăzută sau de război şi şi-a încurajat concetăţenii să facă acelaşi lucru.

Ministrul a anunţat totodată construirea unei reţele de buncăre şi adăposturi în regiunile poloneze de la graniţa cu Belarus, precum şi consolidarea zidului de frontieră care a fost construit acolo în urmă cu mai puţin de un an şi care se întinde pe 186 de kilometri, scrie EFE, preluată de Agerpres.

Kosiniak-Kamysz a declarat că, atunci când a călătorit în Ucraina, ca parte a unei delegaţii parlamentare, la scurt timp după declanşarea invaziei ruse din februarie 2022, a luat decizia de a pregăti un „rucsac de urgenţă” cu un radio alimentat cu baterii, o lanternă, chibrituri, o trusă de prim ajutor şi hrană pentru două zile, conform recomandărilor Centrului de Securitate al Guvernului.

„Încă îl am pregătit”, a subliniat ministrul, „şi îi sfătuiesc pe polonezi să facă acelaşi lucru, pentru că este un lucru bun în caz de dezastre naturale sau evenimente neaşteptate”.

„Nu vreau să sperii pe nimeni, dar la fel cum părinţii pregătesc mereu o geantă cu haine pentru bebeluşi atunci când aşteaptă un nou născut (…) trebuie să fim pregătiţi pentru orice situaţie”, a insistat el

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: