Skip to content
Economie Politică Societate

Ministrul propus al Agriculturii, Adrian Oros: Dacă intrăm în zona roşie nu mai putem exporta multă vreme carne de porc sau porci vii

Deputatul Adrian Oros, propunerea PNL pentru portofoliul Agriculturii în viitorul Guvern Orban, a primit aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate din Parlamentul României, în condițiile în care 18 senatori și deputați au votat „pentru”, iar alți șapte „împotrivă”.

Cu această ocazie, demnitarul liberal a tras un semnal de alarmă și a declarat că România riscă să nu mai poată exporta carne de porc, dat fiindcă țara noastră se confruntă cu o epidemie de pestă porcină.

Situația este foarte gravă. Aproape toată România e în zona roșie. Din păcate, la 24 octombrie aveam 22 de județe, din care 15 exploatații mari. În toată această perioadă am fost în legătură și cu producătorii și cu ANSVSA. Am văzut și propunerea de Ordin a Ministerului Agriculturii.  Avem și noi un asemenea proiect, dar acțiunea e mult mai complexă, coordonatorul principal fiind Ministerul de Interne. Măsurile luate au fost incomplete și nu la timp, ceea ce a dus la neîncrederea populației. Dacă intrăm cu totul în zona roșie, va însemna să nu mai putem exporta multă vreme carne de porc sau porci vii. Nu pot să vin cu promisiuni pentru că situația este foarte gravă”, a declarat Adrian Oros, potrivit g4media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *