Skip to content
" "
Politică

Ministrul propus la Economie, directorul general al unei companii cu probleme

Printre propunerile premierului desemnat Dacian Cioloș, se numără și Costin Grigore Borc, propus vicepremier si ministru al economiei. Acesta este directorul general al filialei din România a Lafarge Ciment, dar ce nu se stie insa despre aceasta companie sunt problemele cu care aceasta se confrunta.
In trecut, a fost anchetata si amendata de cateva ori pentru abuz de pozitie dominantă şi practici anticoncurenţiale.
Despre acest producător de ciment în ţara noastră, de fapt subsidiara locală a grupului francez Lafarge, se ştie că a fost implicat în mai multe nereguli.
Astfel ca, in anul 2005, Lafarge a fost amendat cu peste 37 milioane de lei de Consiliul Concurentei. Atunci, toti producatorii de ciment de pe piata interna – Lafarge, Holcim si Carpatcement- au fost acuzati ca au constituit un cartel pentru stabilirea ilegala a preturilor si au fost amendati cu peste 27 de milioane de euro.
Dintre cele trei, doar Carpatcement Holding a dat în judecată consiliul concurenţei şi a obţinut anularea unei amenzi de peste 30 de milioane de lei.
Consiliul Concureţei a declanşat o investigaţie asupra Lafarge România, 4 ani mai tarziu, existând suspiciuni de încălcare a legii concurenţei. În acest caz a existat riscul unei amenzi de aproximativ 37 de milioane de euro pentru abuz de poziţie dominantă, informeaza B1.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *