Ministrul PSD Grindeanu, răspuns arogant la îndemnul olimpicului Daniel Popovici

Grindeanu
Sursă foto: Captură video

Ministrul PSD-ist Sorin Grindeanu a răspuns arogant la îndemnul olimpicului Daniel Popovici, după ce sportivul, care a câștigat două medalii la Jocurile Olimpice de la Paris, a declarat recent că este nevoie ca statul român să se implice mai mult în sport și a cerut mai multe bazine de înot pentru sportivii de performanță.

Întrebat despre mesajul lui David Popovici pentru politicienii care nu investesc în sport, ministrul Transporturilor a găsit pe loc „soluția salvatoare”: privații să vină cu investiții.

„Hai să nu excludem și zona privată care poate să vină să investească în ce înseamnă baze sportive, că parcă nu ne dorim să ne întoarcem în vremuri dinainte de 1989. Sau cel puțin eu unul nu-mi doresc. Îmi doresc să existe inițiativă privată pe acest palier”, a declarat Sorin Grindeanu.

Fost premier al României și aflat la cârma Ministerului Transporturilor de aproape 3 ani, se pare că Sorin Grindeanu a uitat că statul român are la îndemână instituții precum Compania Națională de Investiții, dar și posibilități de finanțare și ceartă acum și mediul privat că nu face investiții. Mai mult, ministrul ar trebui să fie conștient de faptul că atunci când un sportiv câștigă o medalie se cântă imnul statului, nu vreo melodie a celor de la privat, chiar dacă toți politicienii se grăbesc să se asocieze cu succesul obținut. De altfel, ministrul ar trebui să dea aroganța la o parte și să aplice modele de bune practici din afară, după ce actualul guvern a făcut praf și pulbere legea sponsorizării: un model bun de urmat la această problemă îl regăsim în SUA, unde toate investițiile sportive sunt deductibile fiscal.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: