Skip to content
Politică

Ministrul Rafila dă cărțile pe față: ce spune despre criticile lui Rareș Bogdan și relația cu Nicolae Ciucă

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că nu doreşte să intre în discuţii legate de criticile aduse unor membri ai Guvernului, el susţinând că are „o relaţie de încredere” cu premierul Nicolae Ciucă.

Întrebat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Vălenii de Munte, judeţul Prahova, dacă mai poate exista coaliţie în momentul în care unii membri ai Guvernului, inclusiv el însuşi, sunt criticaţi de reprezentanţi ai altor formaţiuni politice, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat că nu doreşte să intre în polemici.

„Lucrăm foarte bine la nivelul Guvernului, am o relaţie de încredere cu domnul prim ministru, ne ajutăm atunci când sunt situaţii de criză, sunt situaţii delicate şi din cauza asta eu vă spun, din punct de vedere al unui membru al Guvernului care încearcă să rezolve o situaţie că nu a existat niciun fel de discuţie în interiorul Guvernului. Astea sunt discuţii din afară, oameni care îşi exprimă nişte opinii, toată lumea poate să exprime orice fel de opinie, eu nu vreau să intru în niciun fel de polemici legate de acest subiect”, a declarat Alexandru Rafila.

Amintim că prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, afirma, miercuri, că ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, în chestiunea certificatului verde, „a jucat cu ochii la sondaje şi nu cu ochii la sănătatea românilor”. Rareş Bogdan susţinea că social-democraţii trebuie să înveţe să respecte PNL dacă vor să continue coaliţia, pentru că nu se poate ca cineva să fie şmecher şi cineva să plătească costurile guvernării. Liberalul crede că o reevaluarea a coaliţiei peste un an se impune, dacă nu se fac reformele promise. În replică, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a cerut o şedinţă a coaliţiei şi acuza PNL că ”a rămas captiv în paradigma coaliţiei cu USR, când se războiau cu tănculeţe pe covoraş”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *