Skip to content
Sănătate

Ministrul Sănătății a cumpărat 1,5 milioane de doze de vaccin antigripal: Numărul este cu un milion mai mic decât sezonul trecut

Inquam Photos/George Calin

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, afirmă că România a contractat 1,5 milioane de doze de vaccin antigripal pentru sezonul următor. Numărul este cu un milion mai mic decât cel din sezonul anterior, când au fost contractate 2,5 milioane de doze, dar un milion au rămas nefolosite, scrie News.ro.

„El este contractat, în acest an va fi disponibil mult mai repede decât în anul precedent. Anul precedent, din păcate, nu s-au folosit un milion de doze de vaccin, s-au folosit doar 1,5 din cele 2,5 milioane de doze de vaccin. Anul ăsta începem cu 1,5 și o să vedem dacă, în funcție de disponibilitate, în funcție de dorința publicului de informare și de onestitate – să știți că un lucru foarte important este fii onest, să spui adevărul – pentru că oamenii au nevoie de o țară în care încrederea în autorități și în sistemul de sănătate să nu fie dinamitată permanent, ci să fie construită”, a declarat Rafila la Antena 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *