Ministrul Sănătăţii: Am început demersurile să reabilităm unele zone din Spitalului Sfântul Pantelimon

sursa: Inquam

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că au început demersurile pentru reabilitarea unelor zone din Spitalul Sfântul Pantelimon “care să redea încredere şi pacienţilor şi să asigure şi confort profesional personalului de acolo”.

”Noi am început demersurile încât să putem să reabilităm unele zone din spital care să dea încredere şi pacienţilor şi să asigure şi confort profesional personalului de acolo. Ne referim în primul rând la zona de UPU, la terapie intensivă şi la unele dintre secţiile de chirurgie. Este un demers pe care deja l-am început şi sperăm să putem să-l concretizăm în perioada următoare”, a declarat, luni, ministrul Sănătăţii.
Întrebat dacă Secţia de Terapie Intensivă face parte din acest proiect, Alexandru Rafila a răspuns: ”Secţia de Terapie Intensivă este unul dintre obiective, pentru că, mai mult decât atât, digitalizarea care s-a realizat la 18 spitale din România este un singur proiect care este funcţional cel de la Timişoara, care a început mai demult. Între timp am reuşit să cumpărăm echipamente în 18 spitale, inclusiv la Sfântul Pantelimon,  iar operaţionalizarea acestor 18 spitale este esenţială ca ea să se producă până la sfârşitul anului şi să dispară practic hârtiile şi să putem să avem o monitorizare perfectă a modului în care pacienţii sunt trataţi în fiecare minut, fără ca să mai fie nevoie de suportul de hârtie”, a mai declarat Alexandru Rafila.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: